Μεσοθεραπεία

(Για τα κείμενα και τις εικόνες έγινε χρήση βιβλίων, δημοσιεύσεις, κατευθυντήριες γραμμές για παράδειγμα awmf.org και εισφορές συνάδελφων)

Μεσοθεραπεία είναι μια νεότερη διαδικασία στην οποία είτε το υαλουρονικό οξύ, είτε πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια ή εξατομικευμένο πλέγμα -όπως ουσίες (σε απόσταση 1 cm) εγχέεται στο δέρμα. Κατάλληλη είναι η μέθοδος για την ανανέωση του προσώπου, το λαιμό, ντεκολτέ, πίσω μέρος του χεριού και του τριχωτού σε περίπτωση τριχόπτωσης. Οι ουσίες δεσμεύονται στον ιστό και διεγείρουν τον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστικών ινών. Η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή και λεία. Ένας συνδυασμός της θεραπείας με το μικρο- βελονισμό είναι δυνατή.

Διάρκεια της θεραπείας

Η μεσοθεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται αρχικά σε διαστήματα 3-4 εβδομάδων. Στη συνέχεια προτείνετε επανάληψη κάθε 6-8 μήνες. Κάποιο πιθανές μικρό αιμάτωμα στο σημείο της ένεσης μπορεί να καλυφθεί εύκολα με make up.

Μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Τεχνική στην οποία γίνεται με ένεση χρήση αυτόλογων (PRP = Platelet Rich Plasma = πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) κυττάρων, για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και την αναγέννηση του κατεστραμμένου δέρματος. Το PRP περιέχει υψηλή συγκέντρωση των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων από το δικό σας αίμα. Αυτά τα κύτταρα έχουν να επισκευάσει την ιδιότητα μέσω συγκεκριμένων αυξητικών παραγόντων και αντι- φλεγμονώδεις πρωτεΐνες του κυττάρου.

Μέθοδος

Από φλέβα του βραχίονα λαμβάνεται το αίμα, το οποίο αμέσως φυγοκεντρείται για να κερδίσουν από αυτό αιμοπετάλια. Αυτά είναι χημικά επεξεργασμένα. Η ένεση γίνεται στην επιθυμητή περιοχή του δέρματος (τεχνική λεπτή βελόνα μέσα σε 2 λεπτά) για να είναι (π.χ.: πρόσωπο, ντεκολτέ, πίσω μέρος των χεριών, του τριχωτού της κεφαλής τριχόπτωση). Όπου τα βλαστικά κύτταρα επιλέγονται, τα οποία παράγουν παράγοντες ανάπτυξης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι μια διαδικασία χαμηλού κινδύνου και ασφαλές.

Οι θεραπευτικοί στόχοι

– Βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος
– Ανάπλαση της γήρανσης του πληθυσμού, και από τον ήλιο κατεστραμμένο δέρμα
– διέγερση του κολλαγόνου και της ελαστίνης (θεραπεία των ρυτίδων)
– Ενεργοποίηση συγκράτησης της υγρασίας και της τριχοφυΐας

Διάρκεια της θεραπείας

Σας προτείνουμε τρεις αγωγές σε διάστημα περίπου 6 εβδομάδων.

Μεσοθεραπεία: Επίσης, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τριχόπτωση.

Μεσοθεραπεία είναι μια νέα θεραπευτική επιλογή, σε περίπτωση τριχόπτωσης, για την ενίσχυση του τριχωτού της κεφαλής, ενάντια στην πιτυρίδα και για την ενίσχυση της τρίχας. Σε μεσοθεραπεία ατομικά προσαρμοσμένες στη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς, φάρμακα ή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP: βλέπε μεσοθεραπεία : PRP) εγχύονται σε μικρές δόσεις με λεπτές βελόνες ή ένα ειδικό όπλο μεσοθεραπείας ακριβώς κάτω από το τριχωτό της κεφαλής στα θυλάκια της τρίχας. Αυτό θα πάρει τα φάρμακα ακριβώς εκεί που χρειάζονται. Αν οι θύλακες των τριχών εξακολουθούν να υπάρχουν, επιβραδύνεται η απώλεια των μαλλιών, βελτιώνετε η ποιότητα των μαλλιών, και να προωθείται μια ανανεωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη τους. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές και έχουν μια ειδική κοπή, έτσι ώστε κανένας πόνος δε γίνεται αισθητός.

Η κατεργασία γίνεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών και διαρκεί, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που πρέπει να αντιμετωπίζονται από λίγα λεπτά έως μισή ώρα.

Συνήθως, μπορείτε να δείτε μετά από μερικές ώρες κανένα ίχνος της διαδικασίας επεξεργασίας, έτσι ώστε να μπορεί να ακολουθήσει αμέσως την καθημερινή σας δραστηριότητα.

Η κατεργασία συνήθως διεξάγεται αρκετές φορές σε διάστημα από μία εβδομάδα έως αρκετούς μήνες. Τυπικά, 3 έως 5 θεραπείες για να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη επιτυχία. Στη θεραπεία της τριχόπτωσης ακόμα περισσότερες θεραπείες μπορεί να είναι απαραίτητες.

Ήδη μετά την πρώτη ένεση, πολλοί ασθενείς θα έχουν παρατηρήσει ότι το τριχωτό της κεφαλής τροφοδοτείται με αίμα καλύτερα και η απώλεια μαλλιών παύει. Η τριχόπτωση θα μειωθεί ως την τρίτη θεραπεία. Μετά από περίπου 2-3 μήνες φαίνεται συνήθως μια η αυξημένη τριχοφυΐα. Δεδομένου ότι οι ρίζες των μαλλιών χάνονται στο χρόνο, η έγκαιρη παρέμβαση είναι σημαντική. Όσο νωρίτερα γίνεται η έναρξη της θεραπείας, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας. Λόγω της χαμηλής προοπτικής επιτυχίας, η μεσοθεραπεία μάλλον δεν συνιστάται για σοβαρή αυτοάνοση δραστηριότητα ή μακροχρόνια φαλάκρα. Μετά τη θεραπεία, η τρίχα δεν πρέπει να πλένονται για δύο ημέρες, έτσι ώστε η ένεση μπορεί να κινηθεί και να δράσει καλά.