Πρόληψη μύκητες

 (Για τα κείμενα και τις εικόνες έγινε χρήση βιβλίων, δημοσιεύσεις, κατευθυντήριες γραμμές για παράδειγμα awmf.org και εισφορές συνάδελφων)

Προφύλαξη:

Δεδομένου ότι οι πιο κοινές λοιμώξεις από μύκητες είναι σε πισίνες, αποδυτήρια (γυμναστήριο), τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τα μπάνια. Να φοράτε εκεί πάντα τις δικές σας παντόφλες.

Στεγνώστε μετά το μπάνιο και το ντους τα πόδια καλά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα. Η ξήρανση βοηθά σε συνδυασμό με δίαφορα μείγματα.

Κρατήστε τα πόδια σας στεγνά σε όλες τις περιπτώσεις (καθημερινή αλλαγή καλτσών, ελαφρά υποδήματα, σκόνη μεταξύ των δακτύλων ποδιού).

Σε βαριά εφίδρωση στα πόδια σας, μπορείτε να περπατάτε συχνά ξυπόλητοι και να χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικά παρασκευάσματα (σκόνη ποδιών, φάρμακα αναστολείς συγκόλλησης).

Σε ακραίες περιπτώσεις εφίδρωσης υπάρχουν ισχυρά εξωτερικά και εσωτερικά εφαρμοζόμενα φάρμακα (αντιχολινεργικά) και η χρήση νευρο-αποκλειστών /ένεση με βοτουλινική τοξίνη. Το φασκόμηλο μπορεί να βοηθήσει.

Οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρμα (ερυθρότητα, απολέπιση) και στα νύχια (αποχρωματισμός, πάχυνση), θα πρέπει να σας οδηγήσουν στο δερματολόγο. Όσο πιο γρήγορα εφαρμώσει κανείς τη θεραπεία, τόσο πιο γρήγορα η επιτυχία.