Μεσοθεραπεία: Επίσης, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τριχόπτωση.

(Για τα κείμενα και τις εικόνες έγινε χρήση βιβλίων, δημοσιεύσεις, κατευθυντήριες γραμμές για παράδειγμα awmf.org και εισφορές συνάδελφων)

Μεσοθεραπεία είναι μια νέα θεραπευτική επιλογή , η έναρξη της τριχόπτωσης, για την ενίσχυση του τριχωτού της κεφαλής, πιτυρίδα και την ενίσχυση της τρίχας .

Μεσοθεραπεία: Επίσης, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τριχόπτωση.

Μεσοθεραπεία είναι μια νέα θεραπευτική επιλογή, σε περίπτωση τριχόπτωσης, για την ενίσχυση του τριχωτού της κεφαλής, ενάντια στην πιτυρίδα και για την ενίσχυση της τρίχας. Σε μεσοθεραπεία ατομικά προσαρμοσμένες στη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς, φάρμακα ή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP: βλέπε μεσοθεραπεία : PRP) εγχύονται σε μικρές δόσεις με λεπτές βελόνες ή ένα ειδικό όπλο μεσοθεραπείας ακριβώς κάτω από το τριχωτό της κεφαλής στα θυλάκια της τρίχας. Αυτό θα πάρει τα φάρμακα ακριβώς εκεί που χρειάζονται. Αν οι θύλακες των τριχών εξακολουθούν να υπάρχουν, επιβραδύνεται η απώλεια των μαλλιών, βελτιώνετε η ποιότητα των μαλλιών, και να προωθείται μια ανανεωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη τους. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές και έχουν μια ειδική κοπή, έτσι ώστε κανένας πόνος δε γίνεται αισθητός.

Η κατεργασία γίνεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών και διαρκεί, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που πρέπει να αντιμετωπίζονται από λίγα λεπτά έως μισή ώρα.

Συνήθως, μπορείτε να δείτε μετά από μερικές ώρες κανένα ίχνος της διαδικασίας επεξεργασίας, έτσι ώστε να μπορεί να ακολουθήσει αμέσως την καθημερινή σας δραστηριότητα.

Η κατεργασία συνήθως διεξάγεται αρκετές φορές σε διάστημα από μία εβδομάδα έως αρκετούς μήνες. Τυπικά, 3 έως 5 θεραπείες για να επιτευχθεί μακροπρόθεσμη επιτυχία. Στη θεραπεία της τριχόπτωσης ακόμα περισσότερες θεραπείες μπορεί να είναι απαραίτητες.

Ήδη μετά την πρώτη ένεση, πολλοί ασθενείς θα έχουν παρατηρήσει ότι το τριχωτό της κεφαλής τροφοδοτείται με αίμα καλύτερα και η απώλεια μαλλιών παύει. Η τριχόπτωση θα μειωθεί ως την τρίτη θεραπεία. Μετά από περίπου 2-3 μήνες φαίνεται συνήθως μια  αυξημένη τριχοφυΐα. Δεδομένου ότι οι ρίζες των μαλλιών χάνονται στο χρόνο, η έγκαιρη παρέμβαση είναι σημαντική. Όσο νωρίτερα γίνεται η έναρξη της θεραπείας, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας. Λόγω της χαμηλής προοπτικής επιτυχίας, η μεσοθεραπεία μάλλον δεν συνιστάται για σοβαρή αυτοάνοση δραστηριότητα ή μακροχρόνια φαλάκρα. Μετά τη θεραπεία, η τρίχα δεν πρέπει να πλένονται για δύο ημέρες, έτσι ώστε η ένεση μπορεί να κινηθεί και να δράσει καλά.