Υγεία-Αρμoνία- ισορροπία/ αναλογία (αριθμητικά-γεωμετρικά)

Υγεία-Αρμoνία-Δυναμική ισορροπία/ αναλογία (αριθμητικά-γεωμετρικά)

Η ελληνική λέξη αρμονία σημαίνει «ταιριάζουν μεταξύ τους» ή «ενώνει μαζί. Στην Πυθαγόρεια σκέψη, o αριθμός δημιουργεί αναλογία, και η αναλογία δημιουργεί αρμονία. Αρμονία και δικαιοσύνη είναι το αποτέλεσμα της ορθής αναλογίας Ο κόσμος είναι μια αρμονία κατά την οποία όλα τα μέρη είναι αναλογικά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η σχέση με την ιατρική είναι ότι τα πάντα είναι μαζί σε μια δυναμική ισορροπία. Αυτή η ισορροπία έχει ως αποτελέσματα την υγεία. Χωρίς την ισορροπία μεταξύ των πάντων, εμφανίζονται ασθένειες.

Τάξη και ομορφιά μέσα από την αριθμητική / τη γεωμετρική μορφή και την αναλογία (Πλάτων στον Τίμαιο 33Α και 30D).

Ο δείκτης Φ είναι παρόν σε διάφορες πτυχές της ζωής. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το ανθρώπινο σώμα είναι χτισμένο γύρω από τον υπερβατικό αριθμό. Το μήκος του πρώτου τμήματος του ανθρώπινου δακτύλου (το πλησιέστερο προς το χέρι) διαιρούμενο με το μήκος του μεσαίου τμήματος, ισοδυναμεί με Φ. Το ίδιο ισχύει και με τα δάχτυλα των ποδιών. Το μήκος του άνω σκέλους (οι μηροί) διαιρούμενο με το μήκος της κνήμης (οι κνήμες) είναι και πάλι ο δείκτης Φ. Φυσικά, αυτό ποικίλλει από άτομο σε άτομο, όπως ο καθένας αναπτύσσει ελαφρώς διαφορετικό, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια λογική απόσταση από αυτόν τον αριθμό, με το πρωτότυπο ανθρώπινο σώμα να έχει αυτές τις ακριβείς αναλογίες.

Η αναλογία του μεγαλύτερου τμήματος (Β) προς το σύνολο της γραμμής (Α) είναι η ίδια με την αναλογία με το μικρότερο τμήμα (C) με το μεγάλο τμήμα (Β):

(Πλάτων, Δημοκρατία 443D-444). Η δικαιοσύνη είναι παρούσα σε οποιαδήποτε εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, την κοινωνία, αλλά και την ψυχή. Οι Πυθαγόρειοι ασχολήθηκαν με τη μελέτη της θεωρίας αριθμών ή αριθμητική (αριθμός από μόνος του), γεωμετρία (αριθμός στο διάστημα), οι αρμονικές ή η θεωρία ρύθμισης (αριθμός στο χρόνο), και την αστρονομία (αριθμός στο χώρο και το χρόνο).

Από τον εικοστό αιώνα, η χρυσή αναλογία έχει αντιπροσωπεύεται από το ελληνικό γράμμα Φ ή φ (φ μετά Φειδία) ή λιγότερο συχνά από τ (Τ, το πρώτο γράμμα της αρχαίας ελληνικής ρίζας τομή-που σημαίνει περικοπή).

Χρυσή συζυγούς αναλογία

Η αρνητική ρίζα της εξίσωσης για το φ (η “ρίζα σύζευξης») είναι

Η απόλυτη τιμή αυτής της ποσότητας (≈ 0.618) αντιστοιχεί στο λόγο μήκους που λαμβάνονται με αντίστροφη σειρά (μικρότερο μήκος τμήματος άνω μεγαλύτερο μήκος τμήματος, b / a), και μερικές φορές αναφέρεται ως η συζυγούς χρυσή αναλογία. Συμβολίζεται εδώ από το Φ:

Χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με Priya Hemenway.

Φειδίας (490-430 π.Χ.) από τα αγάλματα του Παρθενώνα

Ο Πλάτωνας (427-347 π.Χ.), στον Τίμαιο του, περιγράφει πέντε δυνατό κανονικά στερεά

Mark Barr (20ος αιώνας) υποδηλώνει το ελληνικό γράμμα φ (φ), το αρχικό γράμμα του Έλληνα γλύπτη Φειδία, ως σύμβολο για τη χρυσή αναλογία