Υαλουρονικό οξύ

(Για τα κείμενα και τις εικόνες έγινε χρήση βιβλίων, δημοσιεύσεις, κατευθυντήριες γραμμές για παράδειγμα awmf.org και εισφορές συνάδελφων)

Διόρθωση ρυτίδων και βελτίωση των χειλιών με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλο για λείανση των ρυτίδων, για βυθισμένες ουλές και για χείλει. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία (πολυσακχαρίτης) που δεσμεύει το νερό στο δέρμα και έτσι δίνει περισσότερο όγκο και δύναμη. Χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα, οι μικρές ποσότητες του υαλουρονικού οξέος διοχετεύονται κάτω από τις ρυτίδες που πρόκειται να διορθωθούν. Για τη διόρθωση των ρυτίδων του μετώπου και τη ρινοχειλική περιοχή δεν απαιτείται τοπική αναισθησία. Για τα χείλει η περιοχή προς θεραπεία αναισθητοποιείται συνήθως τοπικά. Μετά την ένεση, η εξομάλυνση είναι αμέσως ορατή, και εσείς μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητές σας μετά τη θεραπεία.

 Η διάρκεια της δράσης εχαρτάται έτσι ώστε οι επιδράσεις διαρκούν κάποιο διάστημα. 1-2 εφαρμογές ανά έτος είναι συνήθως απαραίτητες. Πριν από τη θεραπεία δεν χρειάζεται τεστ αλλεργίας, όπως το υαλουρονικό οξύ δεν έχει ανοσολογικές ιδιότητες .

Το υαλουρονικό οξύ για

Περιστοματικές ρυτίδες
Αύξηση του όγκου των χειλιών
Ζυγωματικό
Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
Μέτωπο, μάτια, μεσόφρυο γραμμές (συνήθως μετά από αλλαντική τοξίνη /Botox)
Ουλές ακμής